Продадоха седялото 34 години в гараж BMW M1 за 1 000 000 евро

  • Галерия с 65 снимки. Галерия с 65 снимки.

27 Oct 2019

Много от вас вероятно си спомнят тази изтория, за червеното BMW M1, което бе на едва 7 хил. км и което бе седяло в италиански гараж в продължение на 34 години. Публикувахме този материал на 15 юли 2017-та година и който все още е най-четената ни новина, откакто съществъва DizzyRiders.bg.

Малко по-късно, в края на декември, писахме и за последвалата реставрация на автомобила. Тогава ви показахме детайлна галерия от възстановяването на M1-цата, което бе извършено от специалисти на BMW Classic.

A сега ви показваме най-пълната галерия, от намирането на колата, през разглобяването и и реновирането, до крайният резултат – чисто ново BMW M1, на малко над 7 хил. км, което бе обявено за продан от Mint Classics. Цената? 1 000 000 евро или около 2 милиона лева. Леле.

Очевидно обаче някой е съзрял възможност за инвестиция (или за изява пред приятелите си) и е броил тази – или близка до нея – сума, за да притежава това почти девствено парче от автомобилната история. Вие бихте ли дали толкова пари за тази кола?

Лукс от Китай!