Кажете сбогом на Alfa Romeo 4C, италианците ѝ дръпнаха шалтера


07 ное 2019

Една по една любимите ни италиански коли изчезват. Ще изредим само няколко, за да добиете представа за какво говорим – Lancia Delta и Thema, Fiat Croma, Bravo и Brava... Днес към тях се присъединява една модерна спортна икона oт "ботуша" – Alfa Romeo 4C.

След като затри комби автомобилите си, които бяха сред най-красивите на пазара, италианската марка сега посегна и на малкото си купе. 4С слиза от производство и в продажба остават само бройките, налични на склад при дилърите.

Аlfa 4C става поредната жертва на преструктурирането на бранда. В резултат на пренареждането на картите, в историята, поне засега, останаха MiTo и Giulietta. Може би слабите пазарни резултати на спортното купе са причината за неговото спиране, но факт е, че моделът беше почти без аналог от конкуренцията.

В цялата тази криза има и нотка позитивизъм. Току-що оформеното сливане между Fiat Chrysler Automobiles и PSA може и да означава по-лесен и евтин достъп до нови технологии за Alfa, което пък да позволи на компанията да обогати вече доста оскъдната си моделна гама. Можем само да се надяваме.