Можете ли да повярвате: минаха 10 г. от пускането на Rolls-Royce Ghost. Производството свърши, идва нов модел


13 Nov 2019

10 години в автомобилната индустрия са адски много време – за толкова могат спокойно да се сменят две генерации от даден мейнстрийм модел, например. Но ситуацията при екзотичните машини е съвсем различна. Питайте Rolls-Royce.

Британците определено не сменят моделите си често, а като доказателство за това идва Ghost. Сегашното поколение беше лансирано преди цели 10 години, което означава 2009 година. Та тогава Volkswagen все още продаваше Golf 6, а сега на хоризонта е МК8...

Както и е да, британците определено си знаят работата. А тя включва лансирането на чисто нов Ghost още догодина. Производството на сегашния автомобил ще приключи до седмици, а последните сглобени единици ще са от лимитираната серия Ghost Black Badge, както и от серията Zenith Collection.

Ghost бе лансиран като по-достъпна алтернатива на флагмана Phantom и бързо се превърна в истински пазарен хит за британците. Очакваме новият модел да е още по-важен и доходоносен за марката, тъй като той ще се базира на платформата Architecture of Luxury, а не на BMW Серия 7, както досега.

Много практичен и интересен!