Бос на Volkswagen: Ще има бунт срещу SUV-тата!

  • Бос на Volkswagen: Ще има бунт срещу SUV-тата!

22 Nov 2019

Ох, размечтахме се за момент. За един свят, в който високопроходимите машини нямат особено важно значение. Точно както беше през 70-те, 80-те и 90-те години, преди всичко да се срине с бума на SUV-тата. Ако вярваме на един от шефовете на VW, то май има надежда златните години да се върнат.

Скот Киоуг е бос на немската марка за Съедините Щати, където в момента се провежда доста важният автосалон в Лос Анджелис. Точно там, пред колеги журналисти, той коментира, че според него предстои „бунт“ срещу SUV-тата. Не става дума за нищо апокалиптично, разбира се, но за предвиждан обрат в търсенето от страна на потребителите.

Киоуг прогнозира, че пазарът ще се „завърти“ още веднъж по подобие на това, което се случи през последните три десетилетия. Тогава от челото като търсене последователно си тръгнаха седаните, комбитата и вановете, за да дойде ред на господството на джипките. И така до днес.

Разбира се, на този етап е на практика невъзможно да се предвиди в каква посока ще продължи да се развива глобалният пазар на нови автомобили. Предполагаме, че доминацията на кросоувърите ще продължи още поне едно десетилетие, ако не и повече. Но вече май виждаме една далечна светлина в тунела.

Първородната Godzilla!