Фирма възстановява бивши военни Mercedes G-Class и ги превръща в произведения на изкуството

  • 18 снимки с възстановения G 18 снимки с възстановения G

25 Nov 2019

Expedition Motor Company - най-вероятно до момента не сте чували това име а и честно казано не можем да кажем, че то е и много запомнящо се. Но, сигурни сме, след този материал ще хвърляте по едно око как се развива фирмата.

Дейността, която ЕМС извършва, е да възстановява стари военни автомобили Mercedes-Benz G-Class. И то не просто да им връща стария блясък, а да им придава съвременен чар и по-нови технологии, за да примамват по-голям кръг от потенциални клиенти.

Днес можем да ви представим един от проектите на фирмата, които са в продажба в момента. Става дума за 250 GD от 1991 година, в който са инвестирани над 1000 часа ръчна работа. Визията е запазена в класически вид, но са добавени модерни технологии като диодни светлини, офроуд гуми и шнорхел за “гмуркане”.

 

Процесът по възстановяване включва пълното разглобяване до съставни части и последващо възстановяване на частите, които могат да се използват отново. Други, като уплътненията и гумените тампони, са заменени с нови. Сменени са и доста компоненти по окачването - пружините са Bibach, а амортисьорите Bilstein.

Задвижването идва от 2,5-литров дизелов мотор, който е запазен в максимална степен в оригинален вид. Разбира се, маркучи, гарнитури и голяма част от окабеляването са подменени с нови части.

Интересното е, че фирмата иска около 90 000 долара за произведението си, макар и да казва, че стойността на проекта до момента възлиза на около 93 000 долара.

Първородната Godzilla!