BMW Isetta е жива! Вече е симпатичен градски електромобил от Германия


08 Jan 2020

В онзи труден следвоенен период в средата на 50-те години на миналия век, едно от спасенията за BMW е бил мини автомобилът Isetta. Странна и доста интересна конструкция, която остава в историята като най-малкия автомобил от баварската марка.

На пръв поглед, времената на мини колите са отдавна отминали, но съвременният процес на преминаване към по-ефективни превозни средства като нищо може да върне на мода остарели концепции от преди десетилетия. Пример за това идва от немската бутикова марка Artega, която представи модела си Karo-Isetta - електромобил, вдъхновен именно от BMW Isetta, предвиден за градска употреба.

Продажбите на EV-то ще започнат до края на този месец, а първите доставени реални коли трябва да видим още през април. Цените започват от малко под 18 хиляди евро, а най-оборудваните коли ще достигат около 22 хиляди евро.

Не знаем максималната мощност на електрическата система, но пък знаем, че литиево-йонните батерии осигуряват пробег с едно зареждане от близо 200 километра. Максималната скорост на движение ще бъде 90 км/ч.

Artega ще предлага две нива на оборудване, шест екстериорни цвята и един вариант на тапицерия. Изглежда доста симпатично, нали?

Първородната Godzilla!