Hongqi H9 е BMW Серия 5 по китайски. Май ни харесва

  • 24 снимки с китайската Серия 5 24 снимки с китайската Серия 5

10 Jan 2020

Hongqi е най-старият и най-луксозен производител на автомобили в Китай. Марката съществува от десетилетия насам и постоянно се старае да подобрява опитите си за истински премиум продукти. Докъде са стигнали? Да разгледаме най-новия им модел.

Hongqi току-що показа седана си Н9, който трябва да представлява аналог на доказаното немско трио Mercedes E-Class, Audi A6 и BMW 5-Series. В интерес на истината, возилото е по-дълго дори и от удължените версии на тези машини и, поне технически, с дължината си от 5,2 метра и междуосието си от над 3 метра е по-близо до върховия клас лимузини. Разбирай S-Class и компания.

Стилистично седанът определено черпи от европейските марки, като виждаме умишлено неприкрити препратки към Rolls-Royce, a двуцветната каросерия няма как да не ви напомня на Maybach. Да не забравим и за дръжките на вратите, които пък се прибират като при Tesla, както и 20-цоловите джанти, които сякаш са вдъхновени от серията Vignale на Ford. Кабината изглежда доста добре и поне от снимките материалите и цветовите решения ни допадат доста.

За сметка на това, моторизацията на седана може би малко изостава от модерните си немски конкуренти. Базов агрегат е 2-литрово турбо с 252 к.с., а другият възможен вариант е 3-литров мотор с 272 к.с. Сериозно, един литър разлика в работния обем за само 20 конски сили отгоре? Към това добавяме и не много вдъхновяващо по днешните стандарти ускорение от място до 100 км/ч за около осем секунди.

Китайците с гордост съобщават, че Н9 се носи на въздушно окачване и разполага с автономни функции от ниво 2,5, каквото и да значи това.

Много практичен и интересен!