Lorinser продават 37 „пенсионирани“ военни G-Class. Цените започват от 15 200 евро

  • Галерия с 4 снимки. Галерия с 4 снимки.

10 Jan 2020

Нестандартни оферти от Lorinser, които сме свикнали да свързваме с умерено раздути Benz-ове. В случая обаче не става въпрос за тунинговани S-Class-и втора ръка, а за прилично употребявани G-Class, или – за да сме максимално точни -, прилично употребявани от швейцарските военни G Puch. Което е Steyr версията на Mercedes-овия G-Wagen. И което би следвало да означава, че колите са пушка, работещи, като швейцарски часовници.

Без особено значение за точното име, машините са регистрирани в периода 1986-1996-та и са във версии 230, което означава 2,3-литров 4-цилиндров мотор със 116 коня, под ръбатия преден капак. Всичките са автоматици, а цените и пробегът варират. Най-евтината е 15 200 евро за кола от 93-та с малко над 200 хил. км, повечето между 16 и 18k, като има дори няколко изпълнения за по около 47 хил. Евро.

Последните обаче са две-три и са с подобрения от Lorinser. Пребоядисани са, фаровете са сменени с LED-ови, джантите са 16-инчови 'Dotz' с BFGoodrich All-Terrain TA гуми, а калниците са раздути с апликации, за да покрият стърчащите колела. Има и още няколко новости, които обаче са на немски и не разбираме.

Разгледайте галерията, кликенте на някоя от снимките тук в текста, за да отворите пълния списък с офертите на тунера, а след това може да кликнете на този смазващ се чисто нова Merc G-Class. Той ще ви отведе до материала с видео и резултатите от краш-теста.

Първородната Godzilla!