Nissan GT-R срещу BMW M5 Competition. Видео!

  • Галерия с 8 снимки. Галерия с 8 снимки.

24 Jan 2020

От лятото искахме да снимаме този прекрасен бял Nissan GT-R (@_whitezilla_r35_), а малко по-скоро се появи и идеята да го изправим и срещу BMW M5 Competition (@coM5ition!). Получи се така, че звездите ни се подредиха през този януари, когато успяхме да направим и заснемем драг състезание между двете. А на следващия ден, ревю на R35-ицата, което също ще качим съвсем скоро.

Автомобилите са много различни, но същевременно и сходни, по някои параметри. Или поне на хартия. Сходни ускорения от 0-100 км/ч, приблизително еднакви максимални скорости, двойно предаване и за двете, автоматично сменящи предавките скоростни кутии, двигатели с по две турбини.

И дотам. Едната е купе, другата седан. Едната е с V6, другата с V8. Едната с трансмисия с двоен съединител, другата с хирдротрансформатор. Едната с около 565 к.с., другата с 625 коня, или поне на хартия. Едната на пазара от далечната 2007-ма, макар и с два фейслифта, другата – на практика чисто ново поколение.

Коя обаче е по-бърза? Имахме очаквания, но нямахме реална представа. А ден преди да качим видеото пуснахме и еднодневна анкета във Фейсбук, с въпрос към вас: коя ще победи? За 24 часа тя събра 859 гласа, 52% от които в полза на Nissan GT-R и 48% в ползва на BMW M5 Competition. Кой е познал и кой не? Предлагаме ви видео, което искахме да направи отдавна. Приятно гледане!

Видео, което нямаше да бъде възможно без подкрепата на нашите приятели от Detailing Bulgaria! 

И, разбира се, без свръх приятелското отношение на @_whitezilla_r35_ и @coM5ition! Както и на Росен Коларов за магическите кутийки RaceBox.pro.

Снимки: Росен Коларов (RaceBox.pro)

Първородната Godzilla!