Това е Suzuki Swift Sport с HKS части, 200 коня и агресия в стил WRC

  • Галерия с 26 снимки. Галерия с 26 снимки.

19 Feb 2020

Винаги сме харесвали Suzuki Swift Sport, защото е леко, мощно и откровено. И не е скъпо. Мощно за масата си, която в случая на най-новото ZC33S поколение е под 1 тон, задвижвани серийно от 1,4-литровия 'BoosterJet' със заводски код K14C. Четирицилиндрова машина със 140 к.с. и 230 Нм.

Колата от галерията обаче е проект на HKS. Моторът е получил GTIII турбинен кит, междинен охладител отпред и ECU промени, в резултат на които мощността е нараснала на 200 коня, при 1 бар на турбината. Скоростната кутия е 6-степенна механична, което е допълнителна гаранция за широка усмивка.

Окачването и спирачките не са оставени на мира. HKS Hipermax Max IV SP амортисьори и пружини, 4-бутални Endless апарати и вентилирани дискове отпред. Джантите са готините Advan Racing TC-4, обути в полу-сликове.

Екстериорът? Много карбон, но не прекалено, оформен стилно и явно ефективно. Сплитер прагове и дифузьор, от който стърчат два титаниеви накрайника на изпускателната система. Самата тя е основно от неръждаема стомана. Спойлерът над багажника е масивен, двоен, но и той не седи прекален.

Интериорът? Bride спортни седалки и нищо повече. Какво повече обаче ви трябва? Динамика? Speedhunters не споменават, но имаме данните на серийния Swift Sport – 210 км/ч и 8,1 сек от 0-100 км/ч. Така, че при този може да очакваме около 7 секунди и 230 км/ч.

Първородната Godzilla!