Премиера: Suzuki V-Strom 1050 на Moto Expo 2020!

  • Галерия с 21 снимки. Галерия с 21 снимки.

19 Feb 2020

Мотоциклетното изложение на годината е съвсем близо, някои от марките вече споделиха какво да очакваме от в „Асикс Арена“, а други – още пазят премиерите си в тайна, за да бъде изненадата пълна.

Suzuki обаче ни подшушнаха за тяхната голяма звезда на Moto Expo 2020, още преди да са пуснали прессъобщение за нея. Ще видим новия V-Strom 1050! О, да! Карахме предходното поколение на готиния многоцелеви байк и чакаме този с голямо нетърпение!

Мотоциклетът дебютира в EICMA под формата на Suzuki V-Strom 1050, по-богато оборудвания Suzuki V-Strom 1050XT, както и във версия Adventure на втория. Дизайнът е привлекателен, ретро, но същевременно модерен, вдъхновен от легендарните DR-Z и DR-BIG.

1037-кубиковият V2 вече изпълнява еко нормата Евро 5, а мощността му е леко повишена: 107 к.с. при 8500 об/мин и макс. въртящ момент от 100 Нм при 6000 об/мин. Газта вече е 'By Wire', което е позволило и интегрирането на круиз контрол, който преди ни липсваше (сериен при XT).

Добавени са обаче още много системи, в това число и електронен контрол на сцеплението с три режима на работа. Освен между тях, карачът може да избира и между три „характера“ на байка, чрез 'Suzuki Drive Mode Selector' (SDMS), променящ отзивчивостта на газта и други параметри. XT модификацията идва и с 3-осевия IMU модул на Bosch, позволяващ интегрирането на ABS система, съобразяваща се с позицията на мотоциклета (Motion Track Brake System).

Изцяло нов е и инструменталният панел. Изцяло дигитален, с четливи графики и богат набор от информация. По-важното обаче е, че тя е поднесена четливо и логично, което е важно както за сигурността, така и за усещането за спокойствие зад кормилото.

XT излиза от завода с LED светлини, включително мигачи, регулируемо по височина предно стъкло, в три позиции, предпазна тръба за двигателя, регулируема по височина седалка, централна стойка и щитове за ръцете при ръкохватките.

Чакаме байка на Moto Expo 2020, което ще се проведе между 20 и 24 март в София, в зала „Асикс Арена“. Всичко за изложението може да научите, като кликнете тук долу.

 

 

Много практичен и интересен!