BMW тества iX5 при 60-градусова жега в пустинята Калахари

  • Галерия с 10 снимки от изпитанията Галерия с 10 снимки от изпитанията

28 Feb 2020

BMW достигна следващата фаза на изпитания за дългоочаквания си iNext - следващото поколение електрическа кола на баварците, която вероятно ще получи означението iX5. След минусовите температури на Лапландия, сега кросоувърът е подложен на жестоки жеги и прах по пътищата на Южна Африка.

Новите изпитания са в пустинята Калахари, където в тежки офроуд условия BMW изтезава модела, за да се увери, че ще можете спокойно да качвате бордюрите в Люлин...

От снимките ще видите тестовете в пустинята и саваната на Южна Африка, като изпитанията включват високоскоростно препускане по пясък, асфалт и чакъл, за да се натовари максимално окачването и системата за двойно предаване.

Част от изпитанията са за резки температурни разлики - колата ще бъде оставяна под лъчите на пустинното слънце за часове, след което ще бъде рязко охлаждана, за да се следи за поведението на материалите по каросерията и интериора, а също за издръжливостта на батериите. Прахът в пустинята пък дава идеална възможност за тест на уплътненията по врати и прозорци.

В случай че всичко мине по план, серийната версия ще започне да слиза от завода в Динголфинг, Германия, догодина. По всяка вероятност тя ще носи означението iX5 и ще използва пето поколение технология eDrive, осигуряващо пробег с едно зареждане от близо 600 км в съчетание с ускорение до 100 км/ч, характерно за спортни коли - около 4 секунди.

 

Много практичен и интересен!