Майкъл Дънлоп ще кара мощното 234 коня Ducati Panigale V4 R в TT на о-в Ман

  • Галерия с 4 снимки. Галерия с 4 снимки.

03 Mar 2020

„Нямах никакъв план за бъдещето си, говори си с различни хора, не знаех какво точно трябва или ще правя. И тогава, след последния уикенд, осъзнах няколко неща и си казах, майната му, това ще е.“

А именно, че Майкъл Дънлоп ще кара в идното Tourist Trophy, след възстановяването от травмите си и след няколко операции. Ще кара и то какво: новото Ducati Panigale V4 R, за отбора на PMB.

Мотоциклетът се задвижва от 998-кубиков V4 двигател с максимална мощност 234 к.с. и 129 Нм максимален въртящ момент. Шосейната спецификация тежи 172 кг, докато тази на Дънлоп е в BSB форма (British Superbike Championchip) и е олекотена до 166 кг. Вилката е Ohlins NPX, отзад работи шок TTX36, а спирачната система е Brembo M4.30.

Миналата година Майкъл завърши на 4-то място в Senior TT, с мотоциклет BMW S 1000 RR. Изключително ни е любопитно какво ще се случи през тази, в която на острова се връща и легендата, 23-кратният победител Джон Макгинес, който също смени машината, преминавайки от Honda на Kawasaki. Джеймс Хилиър пък остави Kawasaki и ще кара BMW.

Майкъл Дънлоп разкри плановете си във Фейсбук страницата си с емоционална публикация, която завършва с два хаштага: #didnt come this far, to only come this far и #nothing to lose now

Надпреварите ще се проведат между 30 май и 13 юни, а ние вече потриваме нетърпеливо ръце и слагаме бирата в хладилника.

Първородната Godzilla!