ВИДЕО ЗА НАСТРЪХВАНЕ: онборд обиколка с Дейви Тод на о-в Ман


05 Jun 2024

Видеото не е забързано. Уточнявам го за тези от вас, които не са запознати със Tourist Trophy на о-в Ман, познато като TT или IOMTT. Не е забързано, показва майсторството на карачите там, както в случая загатва и за извънгабаритния размер на овалните части между краката на Дейви Тод (с байк №8 на снимката долу).

Кадрите са от каската на Дейви и ни дават ясна и изпотяваща дланите представа за това как изглежда една обиколка на дългото 60,7 км трасе, изпълнена с върхово темпо и прецизност. Ще видите как на места дисплеят показва над 300 км/ч. 

Гледайте го, а след това си представете какво се изисква от тези състезатели, които правят до 6 такива „ръна“ в най-престижните състезания, като RST Superbike TT, в което Тод завърши 2-ри след Питър Хикман, също с BMW M 1000 RR, a трети финишира Дийн Харисън с Honda CBR1000RR.

Може да наваксате с развитието на IOMTT 2024, като кликнете тук. Надпреварите са в средата, 3 и 4 юни бяха почивни, а днес се провеждат Supertwin TT (1-во състезание, 3 обиколки), Superstock TT (1-во състезание, пак 3 тура), а денят завършва с парадната обиколка Rutter Legacy Lap.

 

Първото Revuelto в България!