Без паника: BMW няма да ползва новото си лого върху автомобили


09 Mar 2020

През миналата седмица BMW разпространи изображение с ново свое лого, за което се смяташе, че ще се използва върху бъдещите автомобили на марката. Временно съществуваше мнението, че ще я видим само на моделите от семейство i.

Оказва се, че всичко това е некоректно поднесена информация. Много фенове ще са щастливи да чуят, че новото опростено лого ще се използва само върху прес материали на фирмата, както и в нейните канали в социалните мрежи. С други думи - на хартия и онлайн да, но на предния капак на кола - засега не.

Оставяме лично баварците да ви разкажат какво планират с промяната:

“Новият дизайн на BMW е визуалното изражение на новоразработената идентичност на марката BMW, при която клиентът е поставен във фокуса на всички активности. Новото лого е редуцирано, двуизмерно и излъчва отвореност и яснота. Допълнителният прозрачен вариант повече от всякога приканва клиентите да станат част от света на BMW. По този начин марката BMW се променя от чисто автомобилна марка, към марка за технологии и взаимоотношения. Новият Brand Design е насочен към предизвикателствата и възможностите на дигитализацията. Освен това е създаден нов шрифт на BMW, който излъчва отвореност и силен характер, за да се гарантира уверено в бъдещето излъчване както онлайн, така и офлайн.”

Първородната Godzilla!