Топ 6 на най-странните места, където може да откриете двигател BMW

  • Разгледайте галерията с шестте най-любопитни места, където работи двигател BMW Разгледайте галерията с шестте най-любопитни места, където работи двигател BMW
  • 6. Всички модели на Rolls-Royce. За тези, които са забравили - Rolls е част от портфолиото на BMW, така че актуалният 6,75-литров V12 е изцяло баварска разработка. Независимо дали говорим за атмосферния N73 или за турбинирания N74. 6. Всички модели на Rolls-Royce. За тези, които са забравили - Rolls е част от портфолиото на BMW, така че актуалният 6,75-литров V12 е изцяло баварска разработка. Независимо дали говорим за атмосферния N73 или за турбинирания N74.
  • 5. De Tomaso Guara. Братовчед на Maserati Barchetta от епохата преди Fiat да купи Maserati. Guara се задвижва от осемцилиндровия M60 на 840Ci, който не среща особени проблеми с тежащия 1200 кг De Tomaso. 5. De Tomaso Guara. Братовчед на Maserati Barchetta от епохата преди Fiat да купи Maserati. Guara се задвижва от осемцилиндровия M60 на 840Ci, който не среща особени проблеми с тежащия 1200 кг De Tomaso.
  • 4. Brutus използва 46-литров авио V12 двигател на BMW. Кой казва, че не може!? 4. Brutus използва 46-литров авио V12 двигател на BMW. Кой казва, че не може!?
  • 3. Всеки произведен Wiesmann. Не се сещаме за Wiesmann, който да няма мотор от BMW. Дали ще е 3-литровият редови шестак M54, епичният 4,4-литров или дори безумният V10 от E60 M5, става ли въпрос за Wiesmann, винаги е с баварски мотор. 3. Всеки произведен Wiesmann. Не се сещаме за Wiesmann, който да няма мотор от BMW. Дали ще е 3-литровият редови шестак M54, епичният 4,4-литров или дори безумният V10 от E60 M5, става ли въпрос за Wiesmann, винаги е с баварски мотор.
  • 2. Трамваят Siemens DuoCombino. Добре, тук може би изниква логичният въпрос “Трамваите не вървят ли на ток?”. Обикновено да, освен в случаите, когато минават по трасе, което не е електрифицирано. Тогава използват 3,9-литровия дизел M67 на BMW. 2. Трамваят Siemens DuoCombino. Добре, тук може би изниква логичният въпрос “Трамваите не вървят ли на ток?”. Обикновено да, освен в случаите, когато минават по трасе, което не е електрифицирано. Тогава използват 3,9-литровия дизел M67 на BMW.
  • 1. Легендарният McLaren F1. Да, този факт е добре известен, но все пак нямаше как да му отредим по-лоша позиция от №1. 6,1-литровият S70/2 V12 и до днес осигурява на McLaren F1 титлата “най-бърза атмосферна кола в света”. 1. Легендарният McLaren F1. Да, този факт е добре известен, но все пак нямаше как да му отредим по-лоша позиция от №1. 6,1-литровият S70/2 V12 и до днес осигурява на McLaren F1 титлата “най-бърза атмосферна кола в света”.

16 Mar 2020

Независимо дали харесвате марката BMW или не, няма как да отречете, че баварците имат известни умения в създаването на супер добри двигатели. Ето защо не е чудно колко много производители се обръщат към компанията от Мюнхен с поръчки за двигатели. В галерията ще видите няколко от най-невероятните места, където работят по-малки или по-големи мотори, разработени от BMW.

Разгледайте галерията с шестте най-необичайни места, където работи двигател на BMW.

Много практичен и интересен!