Новият Canyon Neuron AL е готов за епични приключения!

  • Галерия със седем снимки Галерия със седем снимки

03 Apr 2020

Предназначен за навлизащи в света на трейл приключенията, новият Neuron AL на Canyon е готов и вече може да се поръчва. Вдъхновен и почерпил доста идеи от по-големия си изцяло карбонов брат Neuron CF, алуминиевият Neuron няма от какво да се притеснява в сравнение с далеч по-скъпия си роднина. Срещу сравнително достъпните за класа цени от 1800 до 2200 евро в зависимост от модификацията, Neuron AL предлага стабилен контрол, страхотно ускорение при изкачване и не толкова по-голяма маса в сравнение с карбоновия си събрат.

 

Нова е системата на хоризонталното задно окачване Triple Phase Kinematics, която осигурява различно поведение на амортисьора в началото, средата и края на всяко приземяване. Резултатът, според Canyon, е изключителен комфорт, максимална ефективност и забележително представяне за колело в този сегмент. Скоростната система за версията 7.0 е Sram GX Eagle (1х12), ходът на предното окачване е 130 мм, теглото е 14,2 кг.

Първите тестове определят Neuron AL като доста игриво трейл колело, което обича да прекарва време във въздуха и се държи по-скоро като ендуро машина, отколкото като трейл, базиран на крос кънтри платформа. 

За първи път моделът се предлага и за деца - колело с пълно окачване за малките карачи с височина от 140 до 165 см е нещо рядко срещано. Neuron се предлага в шест размера на рамката, като трите по-малки са 27,5-инчови, а трите по-големи –  29-ки.

Ако поръчате сега, колелото ще е при вас в началото на май, когато очакваме достъпът до планините най-накрая да е свободен! Всеки Neuron AL идва с 6-годишна гаранция от Canyon.

Геометрия и размери:

Много практичен и интересен!