Toyota направи “джипче” от Yaris

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки

23 Apr 2020

Toyota ни зарадва с една от оскъдните премиери по време на криза - новия Yaris Cross. Кросоувърът е третият модел на платформата на Yaris след стандартния хеч и горещата версия GR. Очевидно Yaris Cross е по-голям и от двете - с междуосие от 2,56 м и дължина от 4,18 м. Toyota все пак е внимавала да запази размерите под тези на C-HR, за да се предпази от вътрешномарков канибализъм. Всъщност новият модел по-скоро напомня на малък RAV4 и също се предлага с опция за двуцветна каросерия.

Малката Toyota изглежда практична: може да се поръча с електрически капак на багажника и идва серийно с разделяща се задна седалка в съотношение 40:20:40. 

По-същественото е, че е един от малкото представители на класа, които предлагат двойно предаване. Макар и малко странно. Защото е в комбинация с хибридно задвижване, което разчита на 1,5-литров трицилиндров двигател и електромотор. Мощността на системата е 116 к.с., като предните колела се задвижват изцяло от бензиновия мотор, а задните - от електромотора.

Toyota ще произвежда новия модел във Франция и смята да прави по 150 хил. екземпляра годишно. Първите доставки започват в началото на 2021.

 

 

Лукс от Китай!