Направи си сам вкъщи: Lambo Aventador, Bugatti Chiron и други за по 100 долара. Много видео


01 May 2020

Група хлапаци в YouTube добиха бърза популярност - само по себе си, това не е кой знае какво постижение, но причината, поради която станаха известни, е интересна. Както почти всяко човешко същество от мъжки пол на планетата, момчетата от Виетнам си мечтаят за суперколи, но не могат да си ги позволят. И взимат нещата в свои ръце.

Събрали сме няколко от видеата им в мрежата, които показват тяхната изработка от картон, лепило и понякога замаска на популярни суперколи - Lamborghini Aventador SVJ, Bugatti Chiron, Ferrari FXX K и други.

Разбира се, думата автомобил е доста пресилена в случая - почти всичките машини се задвижват от педали, като най-често за основа се използват стари велосипеди. Около тях се сформира метална конструкция, а върху нея се изгражда купе от картон и кашони. Някои от колите имат и моторизирано задвижване, но точната му форма не може да бъде определена.

Изработката не е най-прецизната, но това е част от спецификата на кашоните като материал - не могат да се използват за особено фини детайли. Шегата настрана, някои от екземплярите дори имат отварящите се врати и капаци.

Според създателите на идеята, по-голяма част от репликите на реални автомобили излизат по около стотина долара за изпълнение. Ако намерите по-евтин Chiron, обадете ни се.

Първородната Godzilla!