Triumph представи първото си електрическо колело

  • Осем снимки на първото е-колело от Triumph Осем снимки на първото е-колело от Triumph

16 Jun 2020

Британският производител на мотоциклети Triumph за първи път се заема с е-колело. Машинката се казва Triumph Trekker GT и изпреварва очаквания електрически мотор от марката. Колелото разчита на интегрирана в алуминиевата рамка батерия Shimano E8035 с 504 Втч. Интегрирането определено помага за по-добър дизайн, в сравнение с повечето е-колела. Моторът е Shimano E6100, който осигурява 250 вата, но може да предостави и до 500 вата за кратки периоди. Trekker GT може да осигури до 150 км пробег с едно зареждане в най-икономичния режим на движение. От опита ни с електрически колела по-скоро бихме очаквали половината от този пробег при използване на режими с повече подпомагане на въртенето и когато условията не са идеални.

Trekker GT изглежда практично градско колело и със сигурност ще бъде оценено в страните от Западна и Северна Европа, които имат добре развити колоездачни алеи за всекидневно пътуване до работа.

Предната вилка RockShox Paragon осигурява 65 мм ход. Гумите са 27,5-инчови, Schwalbe Energizer Green Guard с широчина 2 инча. Серийно колелото идва с защита срещу кражба Abus Proshield 5850. Цената на Trekker GT в сайта на производителя е 2950 паунда (3300 евро).

Лукс от Китай!