Това е внушителна 6,2-метрова бронирана G-класа

  • Галерия с 11 снимки Галерия с 11 снимки

20 Aug 2020

Пред вас е най-новата разработка на канадската компания Inkas, специализирана в бронираните коли и особено пристрастна към G-класите. Гигантското возило е с удължена платформа и освен 6,18-метровата си дължина може да се похвали с междуосие от 4,37 метра. Това не е променило разположението на местата - две отпред и две за привилегированите пътници отзад. Те получават достъп до 4K телевизия, аудио система от висок клас, интеграция за Apple TV, вграден хладилник и минибар, както и седалки, които правят всичко, което може да очаквате от един подвижен масажен салон.

Пътниците в задната част също така имат пълен контрол върху системите за сигурност, които включват химическа филтрация на въздуха, особено подходяща за времената не толкова на война, колкото на пандемия.

Стандартите за защита покриват нормата CEN 1063 BR7, каквото и да значи това. В сайта на производителя откриваме, че колата може да устои на взрива на две гранати непосредствено под пода. Звучи убедително.

Inkas не споменават каква е масата на бронираната G-класа, но признават, че окачването е допълнително подсилено. Монтирани са и гуми, които позволяват движение с максимална скорост, дори когато са наблъскани с куршуми.

Задвижването е поверено на 4-литровия битурбо V8 на стандартния модел, който не би следвало да срещне проблем със своите 585 к.с. и 850 Нм.

 

 
Лукс от Китай!