Ferrari Omalogata е (поредното) супер специално... Ferrari


28 Sep 2020

Което повдига въпроса колко наистина е специално, при положение, че Ferrari започнаха да изкарват… специални модели почти всеки месец. Не, че не ни харесва това Omalogata, което е изработено само в един единствен екземпляр.

Базирано е на Ferrari 812 Superfast и това значи предно разположен 6,5-литров атмосферен V12 с 800 к.с. при 8500 об/мин и 718 Нм при 7000 оборота, като 80% от максималния въртящ момент е наличен още от 3500 об/мин. И 7-степенната F1 скоростна кутия с два съединителя. Superfast вдига 100 за 2,9 секунди и развива 340 км/ч, така че тук очакваме същите или много близки стойности.

Визията обаче е по-голям акцент тук, защото колата е – както вече писахме – една единствена, изработена за „дискретен клиент от Европа“. Който няма да изглежда особено такъв зад волана на уникално Ferrari. Дизайнът ни допада доста, макар че кои сме ние, че да даваме мнение. Харесват ни „хрилете“ над задното стъкло, както и цвета Rosso Magma.

Що се отнася до интериора, няма общ кадър на кокпита, а вместо това само на няколко елемента. Харесват ни металните отливки на централната конзола с копчетата за управление на скоростите, както и въздуховодите горе. Текстурата на последните прилича на тази на метала, който Ferrari слага на капаците на клапаните. Ако е истински метал, ще сме още по-доволни.

Важното е какво мислите вие? Поредното „уникално“ Ferrari или истинско произведение на изкуството?

Много практичен и интересен!