Mazda MX-30: добър ли е първият електромобил на марката? Видео!

  • Галерия с 25 снимки. Галерия с 25 снимки.

15 Oct 2020

Факт. Mazda MX-30 е първият изцяло електрически модел на японците, които – по традиция – обичат да правят нещата по по-различен начин от останалите. Като например ванкеловият двигател, които вече не се произвежда, но който бе и е адски различен от традиционните бензинови и дизелови мотори. И като революционният „бензиново-дизелов“ агрегат, обединяващ предимствата на двата типа двигатели, вграждащ се в актуалната гама на Mazda.

Атмосферните мотори? Също нещо на което се разчита в Mazda, както и на относително големите обеми на същите мотори. И защо да отваряме всички врати напред, като задните може да се отварят в орката е подходила обратна посока? Нужни ли са ни настина B-колоните? Mazda просто обичат да бъдат различни и това адски много ни допада, особено днес, в света на унифицирането на платформите и моделите на различни производители.

Именно затова бяхме адски любопитни да разберем как са подходили при проектирането на първият си изцяло електрически модел MX-30. Изводите? Предлагаме ви много детайлно видео с фактите и впечатленията ни от автомобила. Видео, което нямаше да бъде възможно без подкрепата на нашите приятели от Benzin.bg. Кликнете на картинката тук и се запознайте с тяхната игра със страхотни награди, както и с карата, чрез която може да пестите докато карате.

Първородната Godzilla!