Rimac разби два електромобила за по $2 млн. всеки с научни цели. Видео


29 Oct 2020

Rimac - онази хърватска фирма, за която се говори, че ще купи Bugatti, е доста заета напоследък. Въпреки ограниченията с оглед на глобалната пандемия, момчетата от компанията подлагат на всевъзможни тестове втория си модел C_Two, който трябва да влезе в серийно производство догодина.

Като всеки нов продукт, който трябва да получи хомологация за продажба и движение по обществените пътища, хиперколата също трябва да премине през серия от краш-тестове. Rimac планира да разбие девет коли, като в крайна сметка създаде един изключително сигурен автомобил, който ще може да се продава из целия свят.

Девет коли може и да не звучи особено много, но имайте предвид, че предполагаемата финална цена на C_Two е два милиона долара. Грубата математика показва, че от фирмат ще пръснат близо 20 милиона долара само за краш тестове.

Във видеото по-горе можете да видите как точно се случват нещата - два различни прототипа се забиват с различна скорост в препятствието. Ще научите и доста интересни неща за представянето на монокока, както и на защитните системи в хиперколата.

Много практичен и интересен!