Mansory RS Q8 може да сдъвче и изплюе Lambo Urus за закуска

  • Девет снимки на злобното RS Q8 от Mansory Девет снимки на злобното RS Q8 от Mansory

20 Nov 2020

Mansory е готов с тунинг пакета си за Audi RS Q8. И промените съвсем не се ограничават само до външността. На първо място инженерите са взели и без това силния V8, поработили са върху софтуера му и са монтирали нова изпускателна система. Това е позволило увеличение на мощността от 600 до 780 к.с., а на въртящия момент – от 800 на 1000 Нм.

Благодарение на тези числа хипер Audi-то достига 100 км/ч за 3,3 секунди. Излишно е да казваме, че това е в зоната на суперколите. Снарядът е способен на максимална скорост от 320 км/ч. Не искаме да знаем колко е дълъг спирачният път от тази скорост, но разчитаме на внушителните дискове от серийната кола.

Външността е сериозно променена, но все пак е останала сравнително семпла на фона на възможностите на Mansory. В предницата откриваме нов карбонов преден капак с два големи отвора за охлаждане, а също карбонов сплитер и някои апликации, изработени също от лекия неметал.

RS Q8 е голяма кола, имайте го предвид. Погледнете снимките. Колко големи са джантите, според вас? 21 инча? 22? Не! Дори 23 не са. А чудовищно големи 24-ки, които не просто изглеждат много яко, но и ще ви накарат да паркирате на 30 см от бордюра. Обути са в тънки каучукови ивици с размер 295/30 отпред и 355/25 – отзад.

Семпло, но брутално, точно каквото сме очаквали от Mansory!

 

Лукс от Китай!