Naran е олдскул суперкола с 1050 к.с. от 5-литров V8

  • Галерия с 16 снимки Галерия с 16 снимки

25 Nov 2020

Може да не сте чували за Naran Automotive, а и едва ли създателят на компанията със същото име и индийско-зимбабвийски произход ви говори нещо. Но не бързайте да пренебрегвате колата му, защото това не е индийска малолитражка, а разработена и произвеждана изцяло в Германия суперкола.

Първото, което е помислил мистър Наран, когато се е заел да прави собствена суперкола, е било да я базира на вече доказала се платформа, вместо да започва от нулата. Затова е взел наготово BMW M8 и цялата работа е започнала от него.

Дизайнът е дело на екип, работил по Apollo и De Tomaso, като концепцията за 2+2 места и външност тип GT3 доста ни допада. Задвижването е поверено на 5-литров битурбо V8, който не е никой друг, а 4,4-литровият V8 на BMW, само че сериозно модифициран, така че да произвежда 1048 к.с. и 1036 Нм. Работено е също по 8-степенния автоматик ZF, взет наготово от M8, но подсилен, за да издържи сериозните нютони. Двойното предаване xDrive е запазено, както и възможността за предаване на цялата мощност изцяло към задния мост, стига да имате гуми за унищожаване. 

Наран смята да произведе 49 броя Naran и вероятно ще си намери клиенти, като се има предвид, че обещава ускорение до 100 км/ч за под 2,5 секунди и максимална скорост от 370 км/ч. 

Окачването е супер преработено и включва нови регулируеми амортисьори, състезателна хидравлична кормилна рейка, добавени са и керамични спирачки.

Що се отнася до интериора, който не виждаме на снимките, той е проектиран от дизайнера на Aston Martin Lagonda, което само по себе си е достатъчен атестат.

Дали идеята на Наран ще се превърне в истинска кола предстои да видим. Премиерата трябва да се състои в близките месеци. Следим ситуацията!

 

Първородната Godzilla!