УАЗ атакува американския пазар

  • Галерия със седем снимки на руския конкурент на Bronco и Wrangler Галерия със седем снимки на руския конкурент на Bronco и Wrangler

28 Dec 2020

Руският УАЗ официално стъпва на пазара в Щатите. Компанията ще предлага свои всъдеходи и пикапи, които ще се продават под марката Bremach – това е името на вносителя, базиран в Невада.

УАЗ съобщава, че през октомври в Щатите са докарани два броя Patriot, които са преминали процеса на сертифициране в Калифорния и в момента очакват финално одобрение, за да бъдат допуснати до продажба. За нас остава загадка как 2,7-литровият атмосферен двигател със 135 к.с. и сертификат Евро 5 преминава техническите изпитания в Калифорния, но все пак родината на осемцилиндровия small block и Ford F-150 не е известна с особено вторачване в подробности като нивата на вредните емисии

УАЗ Патриот в Щатите ще се казва Bremach Taos, като цената му ще бъде малко над 26 хил. долара. Това може да се окаже проблем за руското возило, тъй като в Щатите новото Bronco стартира от 28 хил. долара, а Jeep Cherokee се продава за 25 хил. долара. Разбира се, ще се намерят няколко ентусиасти, които да оценят офроуд възможностите на руската машина, но дали УАЗ ще има сили за нещо повече е доста съмнително.

Пикапът на УАЗ пък ще се казва Bremach Brio и ще може да се поръча на цена от близо 28 хил. долара. За сравнение Ford Ranger в Щатите започва от 24 хил. долара, а иконата F-150 – от 29 хил. долара.

Може да разгледате сайта на Bremach, който се отличава с откровена липса на дизайн, но за сметка на това обещава в бъдеще да видим интересен 4х4 камион-пикап, който вероятно повече ще допадне на американците.

 

 

Първородната Godzilla!