Двойка от Ванкувър съди Mercedes за S-Class, на който му блокира волана


12 Jan 2021

Представете си да си купите чисто нов Mercedes-Benz S550 и само година по-късно воланът му да блокира напълно по време на движение. Точно такава случка се разиграва на млада двойка от Ванкувър, като това довежда до съдебно дело срещу немския производител.

Датонг Ян и Гуйфанг Хуо купуват колата срещу 160 000 долара през 2017 година. Няма и 12 месеца по-късно става инцидентът, в който воланът блокира в движение - за радост, без това да доведе до катастрофа.

Срещата с местния дилър на марката не се оказва особено ползотворна. Той не успява да намери проблем с кормилния механизъм, въпреки че Mercedes организира сервизна акция за смяна на определен компонент от нея.

След няколко пъти връщане на колата, дилърът отказва да я преглежда повече. Съветва двойката или да кара колата така, или да я продаде, но Ян и Хуо не се чувстват комфортно в кола, която може да дефектира във всеки един момент.

Двойката дори се обръща до централата на Mercedes в Щутгарт, откъдето получава отговор, че машината трябва да бъде сервизирана отново. Явно нещата отново не се развиват по план и колата остава неподвижна близо две години.

През 2019 година е заведено дело във Върховния съд на Британска Колумбия срещу Mercedes Канада. Засега няма излязло постановление, но двойката споделя, че се надява на позитивен изход.

Лукс от Китай!