BMW каза чао на DCT кутиите


18 Jan 2021

Харесват ли ви или не, автоматичните кутии с два съединителя остават доста популярни. В екипа на DizzyRiders мненията по въпроса са разногласни, но факт е, че много производители все още залагат на този тип трансмисии. BMW вече не е част от тях.

BMW Blog съобщава, че баварците преустановяват слагането на DCT кутии в новите си автомобили. В това число влизат както стандартните модели на марката, така и BMW M моделите. Последният BMW автомобил, който все още може да се поръча с DCT, e M2, но спортният хеч слиза от поточните линии съвсем скоро.

BMW се позовава на ефективността на 8-степенния си класически автоматик от ZF. Именно той ще помогне на фирмата да намали допълнително разхода на гориво на колите си с ДВГ, за да могат те да отговорят на новите емисионни стандарти.

Освен това, хидротрансформаторът заедно със CVT кутиите е предпочитан за хибридни и плъг-ин хибридни автомобили. А бъдещето, както знаем, е на електрифицираните коли, което дава на BMW още един повод да се сбогува с DCT кутиите.

Много практичен и интересен!