Толкова скоро: Сервизна акция за новата S-класа

  • Галерия с осем снимки на S-класата Галерия с осем снимки на S-класата

22 Jan 2021

Старото правило от “Дебелата книга за колите” гласи, че колкото по-сложен е един автомобил, толкова повече неща могат да му се повредят. Това естествено не значи, че технологичното усъвършенстване е на път да спре. Неочакваните сервизни акции вече се превръщат в нещо нормално за почти всяка марка. Mercedes-Benz не прави изключение, дори когато говорим за чисто новата S-класа. Интересното е, че W223 страда не от проблем със сложния софтуер на борда. Mercedes-Benz е установил дефект в кормилната щанга на предната ос. Проблемът не засяга всички произведени лимузини, а само 1400 екземпляра, чиито собственици ще бъдат надлежно уведомени. Техническият дефект не е опасен и не би довел до катастрофа, но дефектната част “не би могла за продължително време да издържи на натоварването от шофирането”. По неофициални данни става въпрос за сбъркан елемент от щангата на окачването, предвиден за по-леки модели на Mercedes, при които няма толкова голямо натоварване на предната ос.

Сервизът ще бъде извършен безплатно. Mercedes изтъква, че проблемната част не се прави в завода в Зинделфинген, а идва готова от доставчик. 

В случай че сте пропуснали най-дългото ни видео досега, то не губете време, а оползотворете вечерта с пуканки и филмчето ни за новата S-класа:

 

Първородната Godzilla!