Може да ви се струва рано, но MINI представи модел 2022 г.

  • Галерия с 14 снимки Галерия с 14 снимки

28 Jan 2021

MINI подложи класическия си хечбек на сериозно обновяване, което ще пристигне при клиентите през март тази година, но ще носи означението 2022 г. То включва нова предница, по-силни диодни светлини, нови цветове и джанти.

Интересен елемент е преливащият цвят на покрива, който MINI нарича Multitone Roof. Задните светлини с британския флаг вече са стандартно оборудване (досега бяха опция).

 

Промени има и в интериора, който разчита на нови тапицерии, отвори за вентилация и скоростен лост. За първи път воланът ще се предлага с подгряване. 8,8-инчовият централен дисплей вече е част от серийното оборудване.

MINI е загубил някои добродетели – например класическата ръчна спирачка вече е заменена от електрическа, вече я няма и богатата програма за персонализация. За сметка на нея обаче има огромно разнообразие от нови пакети оборудване.

 

В технологично отношение няма промени при задвижващите системи, но са подобрени асистентите за водача. Активният круиз контрол вече може да спира и потегля самостоятелно, а системата за предупреждение при напускане на лентата е подобрена.

Лукс от Китай!