Продават Shelby Cobra с каросерия от бронз и 8,4-литров V8

  • Галерия от 11 снимки Shelby 427 S/C Cobra CSX 4600 Галерия от 11 снимки Shelby 427 S/C Cobra CSX 4600

04 Mar 2021

Ако сте успели да откраднете достатъчно пари през сиромашкия си живот в България, ви препоръчваме да отидете в Ню Йорк и да похарчите част от тях. Именно в града, който никога не спи, се продава един автомобил, определено привличащ вниманието ни. Той е с изцяло бронзова каросерия и е създаден за каране, което не може да ви даде нито една безмълвна Tesla. Всички панели по него са ръчно направени от бронз, детайлно полирани и оставени в напълно голо състояние.

В наши дни оригинален екземпляр на Shelby Cobra, пуснат за продажба, е истинска находка. За съжаление, този е реплика, но пък каква реплика само. Колата е създадена от Kirkham Motorsports и е точно копие на Shelby 427 S/C Cobra от 1965 г. И идва с всички хубави неща, които има оригиналния Shelby Cobra.

Под капака е разположен 8,4-литров V8 с директно впръскване, произведен от Carroll Shelby Engine Company. С неговите 650 к.с. ще си осигурите безграничната любов на Грийнпийс и Грета Тунберг. Моторът е комбиниран с 5-степенна ръчна скоростна кутия, предаваща въртящия момент към задната ос.

Излизащите отстрани тръби на генерацията са от неръждаема стомана, а зад шофьорската седалка е позициониран класическия хромиран ролбар, който да ви пази тиквата ако се преобърнете.

Това прекрасно изглеждащо копие на Shelby 427 S/C Cobra 1965 се продава от RM Sotheby. Колата се намира в Ню Йорк и струва 475 000 долара. Ако цената ви се струва прекалено скъпа за реплика, ще трябва да кажем, че през 2019 г. автентична Shelby Cobra 427 S/C бе продадена за 2 860 000 долара. Все пак има само 31 екземпляра, произведени като хомологация на състезателната версия. От там идва и съкращението S/C, което означава Semi-Competition.

Първородната Godzilla!