Вижте как се боядисва струващото 5 млн. евро Bugatti Divo

  • Галерия с 24 снимки от процеса на боядисването и готовия автомобил Галерия с 24 снимки от процеса на боядисването и готовия автомобил

06 Mar 2021

Bugatti реши да произведе едва 40 броя от впечатляващото Divo. Както се сещате, нито един от тези 40 броя не прилича на останалите 39. Този екземпляр, например, е проектиран, боядисан, лакиран и завършен за близо две години! Идеята за цветовото решение е вдъхновено от калинките, макар да сме сигурни, че сме виждали коли, които приличат повече на калинка от тази тук...

Ромбовидните фигури по каросерията може да ви приличат на стикери, но всъщност са отнели седмици на бояджийския отдел на Bugatti. Служителите тестват процеса два пъти върху други Divo, преди да поставят близо 1600-те ромба върху колата на клиента. Позиционирането на всяка отделна лепенка отнема няколко дни преди колата да влезе за боядисване.

Подобна услуга се заплаща щедро от колекционерите, като цитираната в заглавието сума от 5 млн. евро се отнася единствено до базовата кола, преди поставянето на подобни опции.

Bugatti Divo е кръстено на френския пилот Албер Диво, спечелил Тарга Флорио през 20-те години на миналия век с Bugatti. Задвижващата система е идентична с тази на Chiron: 8-литров W16 с 1500 к.с. Макар да не е по-мощен, Divo е много по-бърз на писта, благодарение на подобрената аеродинамика и финия тунинг на окачването и шасито. 

 

 

Много практичен и интересен!