MINI показа електрически JCW за Формула Е

  • Галерия с 12 снимки Галерия с 12 снимки

01 Apr 2021

Някак беше логично колата за сигурност във Формула Е да е електрическа. Нямаме нищо против BMW i8, но все пак беше време за промяна. На негово място идва друг продукт на концерна BMW – електрически MINI JCW. Той ще дебютира на 10 април, когато Формула Е започва новия си сезон на градското трасе в Рим.

 

Както виждате електрическото MINI JCW е много по-брутално от стандартното електрическо MINI Cooper SE. На практика това е първият случай, в който MINI показва електрически вариант на JCW. Много от аеро елементите са изработени на 3D принтер от въглеродни влакна, нови са и стилните 18-инчови джанти.

Отзад откриваме гигантски дифузьор, внушително задно крило и специални светлини, необходими за работата на колата за сигурност.

Интериорът включва едно-единствено място (серийният вариант ще бъде с две или четири).

Електрическото MINI за сигурност се задвижва от електромотор със 184 к.с. и 280 Нм, достатъчни за ускорение до 100 км/ч за 6,7 секунди. Не е кой знае колко бързо, но подобреното окачване с нови койловъри, по-широката следа и спирачната система от JCW GP се грижат за адекватната скорост в завои.

 

Първородната Godzilla!