Най-бързото Bentley вече е без покрив!

  • Галерия с 16 снимки на най-мощния кабриолет на Bentley Галерия с 16 снимки на най-мощния кабриолет на Bentley

14 Apr 2021

Най-мощното открито Bentley. Това е по-краткото име за Bentley Continental GT Speed Convertible. Пред вас е третото поколение на супер кабриолета! 

Задвижва се от епохален 6-литров W12, един от последните двигатели от този тип в световното автомобилостроене. И е настроено до последния си болт да бъде по-бързо и по-агресивно. Което е иронично, защото кабриолетите на Bentley по-често демонстрират скоростта на сгъване на покрива пред бара морския бряг, отколкото времена на писта.

Това не пречи на новото Conti GT Speed да вдига 250 км/ч по-бързо, отколкото му трябва, за да сгъне и прибере покрива си. Последното упражнение се случва за 19 секунди, при това и в движение при скорости до 50 км/ч.

Други забележителни за перчене елементи в колата са новата внушителна предна решетка, 22-инчовите колела, както и допълнителното шумоизолиране, за да не пречи вятъра на работата на аудио системата. Инженерите са сложили шумоизолация дори на сгъваемия покрив, като нивото на шумоизолиране е достигнало това на предното поколение Conti GT купе. Забележително!

Когато говорим за обезшумяване, това определено не важи за епичния 6-литров W12, който без особено напъване произвежда 659 к.с. и 900 Нм. Двойното предаване ги трансформира в спринт до 100 км/ч за 3,7 секунди (купето се справя за 3,6) по пътя към максимална скорост от 335 км/ч (същата като при купето).

Когато е в режим Sport, супер Bentley-то сменя предавки точно два пъти по-бързо, отколкото това се случва при стандартния W12, който е лишен от думичката Speed в името. Активният контрол на шасито и двойното предаване са настроени за повече агресия, предлага се адаптивно окачване с три степени на настройка, както и керамични спирачки, ако все пак решите да закарате тази луксозна машина на писта. По-вероятно е обаче воланът, обшит с Алкантара, и спортните педали да бъдат нежно галени, отколкото да понасят обичайното за състезателната писта отношение.

 

Първородната Godzilla!