Първото издание на Рали спринт Пещера завърши. Ето ги и резултатите


18 Apr 2021

Рали спринт Пещера завърши успешно, въпреки условията на мъгла, в които караха днес състезателите. Мирослав Ангелов и Георги Гаджев от АСК „Мегапорт“ спечелиха 1-то място с тяхната доминираща Skoda Fabia R5 (клас RC2). На 01:19,2 след тях финишираха Денис Станчовски и Явор Брънков от „Престиж“ с Peugeot 208 R2 (клас RC4), а третата позиция (+01:24,4 от първите) на почетната стълбичка заеха Антон Титов и Динко Георгиев, също с Peugeot 208 R2 (клас RC4) и отбор „Мегапорт“.

„Беше добра подготовка за нас. Благодаря на организаторите и на публиката по отсечките. Всички пилоти имахме затруднение с мъглата, но така състезанието стана по-интересно. Заложихме на сликове, вместо на мокри гуми, тъй като променливи условия могат да ни очакват и в Турция. Имахме малки премеждия, но като цяло състезанието мина добре за нас“. Това не коментара на Мирослав Ангелов, по повод началото на сезона и самата надпревара. Георги Гаджев допълни, че изключително много се радва, че Пещера отново е на картата, тъй като е град с традиции в ралито.

„Още от вчера бях изключително концентриран и разчитах на записките, които много ми помогнаха в мъглата. Изпълнихме си стратегията и състезанието ни мина точно по план.“, каза Денис Станчовски от второто стъпало.

Тони Титов: „Много интересно състезание, карахме много добре във първата отсечка, но за съжаление темпото ни падна във втората. Изключително приятна надпревара с публика, при това с многобройна. Благодаря на хората, на организаторите, както и на Динко, който ни прекара през мъглата. Имаше участъци в които наистина не знаех къде се намираме, но условията бяха еднакви за всички. Беше интересно.“ 

Боби Григоров и Виктор Миленков с Mitsubishi Evo 9 (клас HC2) също направиха добро състезание, завършвайки на 1-во място в клас HC2 и 4-ти в генералното класиране, на 01:37,2 от Миро и Георги. „Бяхме единствените, които карахме със зимни гуми Pirelli Sottozero за Монте Карло.  Също така имахме и проблеми с разговорното устройство през първите две отсечки“, каза Миленков. На 01:39,8 от първите и на 5-та позиция пък финишираха Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с Peugeot 208 (клас RC4).

Подробна информация за класирането може да научите, като кликнете на тази снимка-линк. Тя ще ви отведе до резултатите по отсечки, където ще видите също и времената и съответните класове на отборите.

Снимки: Rally Sprint PeshteraMegaportMG Rally Team

Първородната Godzilla!