Ferrari извади специално 812 Superfast

  • Галерия със седем снимки на изумителното Ferrari, което все още няма име Галерия със седем снимки на изумителното Ferrari, което все още няма име

22 Apr 2021

На 5 май Ferrari официално ще представи новата специална версия на своето 812 Superfast. Две седмици по-рано Черните кончета показаха снимки на колата и разкриха някои подробности за нея. Изумителният атмосферен V12 е преработен за още повече мощност – 830 к.с. спрямо 800 досега – при впечатляващите 9500 об/мин. Без турбини, без глезотии...

Новата специална версия ще има и специално име, което обаче ще бъде разкрито по време на онлайн премиерата на 5 май.

Новото 812 и неговият дванайсетцилиндров мотор вдигат още повече летвата по отношение на мощността – практически това е най-мощният двигател на Ferrari в серийна кола, както и моторът с най-високи обороти. Инженерите са преработили системата за управление на клапаните, монтирали са нова изпускателна система с правоъгълни накрайници и са втвърдили шасито за още по-брутално вземане на завоите.

 

Друга добавка е системата за завиване на четирите колела, която ще помага както в бързи завои, така и при маневриране в градски условия. Все пак никой не се съмнява, че голяма част от живота на новото специално Ferrari ще минава по крайбрежните булеварди и на конкурсите за елегантност.

Както забелязвате от снимките, аеродинамиката е основно преработена, като каросерията е буквално като нова. Това включва промени по предните въздухозаборници, монтирането на още по-голям дифузьор в сравнение с “обикновеното” 812, както и замяната на задното стъкло с плътен елемент с вортекс елементи.

В интериора забелязваме новата ретро пътечка на скоростния лост във формата на буквата H, която дебютира при Roma.

Всичко е супер, само какво да кажем на собствениците на “старото” 812… Дали не се чувстват прецакани!?

 

Първородната Godzilla!