Снимаха бъдещото BMW X5 M без камуфлаж (Галерия)

  • Галерия от 6 снимки на фейслифта на BMW X5 M Галерия от 6 снимки на фейслифта на BMW X5 M

30 Apr 2021

Зимата вече е зад гърба ни, пролетта започна да показва своите топли слънчеви дни, а лятото чука на вратата. Но малко по на север от България, във все още зимни и студени условия BMW тества новото X5 M. Като под „ново“ имаме предвид фейслифт, очакван за средата на производствения цикъл на модела.

Предсерийното BMW X5 M бе заснето без каквато и да е маскировка. Липсата на камуфлаж дава яснота какво може да очакваме от бъдещия спортен SUV на баварците, стига екстериорът, който виждаме на снимките тук, да е наистина този, който ще слезе от поточната линия.

Бодикитът изглежда същия като при актуалното BMW X5 M Competition. Единствено фаровете при тестовия автомобил са леко по-различни.

Вероятно и тук е уловката колата да бъде без камуфлаж. Броните са в различен цвят от този на купето. И може да предположим, че от развойният център на BMW са сложили такива от серийното X5 M Competiton 2020. Така никой не би заподозрял, че това е тестов прототип, а не заводска X5-ца, освен ако не беше с традиционна маскировка, която всеки щеше да забележи на пътя.

Така че това, което имаме на снимките тук е протитип на бъдещия фейслифт на X5 М, но със „старите“ брони от Competition. Новите промени по предницата и задницата ще се отразят и върху очакваното обновяване на стандартното X5.

Когато тестваното в зимни условия BMW X5 M минава покрай фотографа, направил тези снимки, неговият шофьор прикрива с ръка голям дисплей на таблото. Екранът, широк и извит към водача, наподобява този при BMW iX. Такъв дисплей ще се използва и при други модели на BMW, така че това не е кой знае каква изненада.

Към този момент не се знае кога да очакваме фейслифта на X5. Настоящият модел дебютира в края на 2018 г., а през 2020 г. BMW лансира X5 M (600 к.с.) и X5 M Competiton (625 к.с.). Сниманият прототип на новото BMW X5 M е от ранната фаза на разработване, така че вероятно още година няма да видим нищо официално като премиера.

Източник: Motor1.com

Първородната Godzilla!