Новата Bentayga на Mansory крещи “Направете ми място!”

  • Галерия с 14 снимки Галерия с 14 снимки

16 May 2021

Mansory е от тунинг ателиетата, на които най-добре се удава да правят лоши коли. Направо зли! В което няма нищо лошо, стига собствениците им да не забравят, че правилата на пътя са еднакви за всички. Разбирате идеята ни - тази Bentayga крещи “Направи ми място” и появата ѝ в огледалото за задно виждане е достатъчен сигнал, за да цъкнете лостчето на мигачите нагоре. 

23-инчовите джанти (дори те изглеждат малки на фона на гигантската каросерия) и разширеният аеро пакет добавят своето за един наистина брутален външен вид. Единствените цветни акценти отвън са по въпросните джанти – ефектно червено, което ще ви накара да паркирате на цял метър от най-близкия бордюр.

В интериора едноцветната схема е заменена от доста по-шарени детайли, най-вече с любезното съдействие на червени апликации и хромирани детайли. По същество срещу достатъчно кеш при Mansory няма неизпълними желания – само поискайте - карбон, кожа, велур, алкантара, каквото се сетите…

Тунинг ателието нямаше да има подобен авторитет, ако не се докосваше и до механиката. В случая 4-литровият V8 на Bentley е пипнат до 750 к.с. и 1020 Нм (стандартната мощност е 550 к.с., съчетана със 770 Нм). Това е повече дори от версията Speed с 12-цилиндровия мотор.

Цената още не е съобщена, но вероятно ще бъде между супер много и безумно много. Все пак не бихте искали някой друг в квартала да има кола като вашата...

 

Първородната Godzilla!