BMW показа новото Серия 4 Гран Купе и обновените X3 и X4

  • Галерия със 17 снимки на новите Серия 4 GC и обновените X3 и X4 Галерия със 17 снимки на новите Серия 4 GC и обновените X3 и X4

09 Jun 2021

BMW официално показа второто поколение Серия 4 Гран Купе, както и обновените X3 и X4. Изисканото 4-врато купе е вдъхновено от M3 и M4, което за добро или лошо означава, че използва новите недолюбвани гигантски бъбреци. Най-интересната версия безспорно е M440i xDrive, която идва с редови шестак и 374 к.с. По-достъпен ще бъде вариантът 430i с нов 2-литров 4-цилиндров бензинов мотор с 245 к.с., който може да се похвали с интегриран в цилиндровата глава изпускателен колектор за по-малко вредни емисии.

 

Базовият вариант е 420i, задвижван също от 4-цилиндров мотор със 184 к.с. Дизеловият вариант е един, поне засега: 420d, който ще се предлага със задно и двойно предаване xDrive, като мощността и в двата случая е 190 к.с.

Както може да очаквате от едно BMW, разпределението на масите между двата моста е идеално – 50:50. Серия 4 Гран Купе разполага с активна аеродинамика с управление на въздушните клапи, въздушни завеси и почти изцяло равен под на колата, благодарение на което е постигнат коефициент на въздушно съпротивление от 0,26.

Моделът разчита на обичайните за BMW системи за безопасност, включително асистент за максималната скорост, активен круиз контрол, автоматично спиране при опасност, следене на лентите и сляпата зона, предупреждение за напречен трафик при излизане на заден ход, като сред опциите ще има асистент, осигуряващ почти автономно движение на магистрала.

BMW представи и обновените X3 и X4, които идват с по-големи решетки (но не като на Серия 4) и нови по-стилни фарове. Основните промени в интериора включват нова подредба на арматурното табло (управлението на климатика сега е над това на аудиото). Серийно идва 10,25-инчов екран, а като опция може да се поръча 12,3-инчов. В каталога с опции са се появили нови стилни 21-инчови джанти.

 

BMW се гордее особено с 48-волтовата система на борда на почти всички версии, благодарение на която средният разход и вредните емисии ще паднат надолу. Плъгин хибридът вече има 292 к.с. и минава 50 км на ток. Версиите X3 M и X4 M пък получават увеличение на въртящия момент с 50 Нм до 650 Нм. Мощността от 510 к.с. не е променена, но времето до 100 км/ч е паднало да 3,8 секунди. С пакета M Driver се отключва максимална скорост от 285 км/ч.

 

Лукс от Китай!