Това фалшиво 1996 BMW M5 E34 Touring е на Крис Харис и може да бъде ваше

  • Галерия с 26 снимки. Галерия с 26 снимки.

30 Jun 2021

Първо, кой е Крис Харис? Ако си задавате този въпрос, значи за вас името му няма да добави стойност на това комби BMW ‘M5’ E34. Ако обаче сте гледали TopGear след 2017-та, а преди това ‘Chris Harris on Cars’ и ‘The Drive’ в YouTube, конкретният екземпляр ще ви бъде още по-интересен.

Това е самоделно M5 Touring от поколение Е34, първото M5 предлагано, като комби… от само две поколения, заедно с E61. Колата обаче не е оригинална, защото е излязла от завода, като 525i, което някой е преправил на M5.

Описанието в обявата на Collecting Cars е доста забавно и е писано от самия Крис, така че може да му хвърлите един поглед. Там той казва, че преди години е имал истинско E34 M5 Touring, но го продал за смешни пари, след което цената му се вдигнала десетократно. Решил отново да притежава такова, това „направено“ изпълнение му попаднало в обява и решил, че е доста по-добра покупка, по ред причини.

Една от които кучето му, ваймаранер на име Боз, което било постоянен спътник на г-н Харис и обитател на автомобилни багажници. Същото куче е причина и за това британецът да продава колата – Боз вече не е сред нас, а новото му куче, Пип, английски бултериер, не обича задните части на колите и се вози само в купето (наскоро изяде скоростния лост на 911 GT3 Touring-а на Крис).

Та, колата е технически перфектна, със забележки по екстериора и най-вече салона. Моторът е 3,6-литровия S38B36, който оригинално не се е вграждал в Touring-a, получил серийно по-мощния 3,8-литров агрегат. Скоростите тук са 5, но Крис твърди, че макар и с по-нисък въртящ момент, 3,6-литровия шестак е по-сладък, защото се развърта до по-високи обороти.

Пробегът? Пише, че е на над 180 хил. мили или над 290 хил. км., а също че по-рано през годината е била сервизирана и постегната за 4729 паунда. Така, че ако се оглеждате за бързо старо комби, това е добър вариант, макар и с десен волан. В момента има 35 наддали и сумата е 15 250 паунда, а до края на търга остават 6 дни.

Първородната Godzilla!