Този 1995 McLaren F1 е на 387 км, един от най-запазените екземпляри в света и се продава

  • Галерия с 42 снимки. Галерия с 42 снимки.

09 Jul 2021

Определено този McLaren F1 e екземплярът с най-малък пробег предлаган някога на търг. Това пишат Gooding & Company в техния сайт, където има още любопитна информация за колата.

Цветът е ‘Creighton Brown’, използван един единствен път, за този екземпляр, който е с шаси номер 29, но е 25-тата шосейна версия от модела. Припомняме, че McLaren са произвели общо 106 коли в периода 1992-1998-ма, 64 от които шосейни.

Пробегът е изумителните 387 км, а колата дори е още с оригиналния си комплект гуми Goodyear Eagle F1! По-голямата част от своето съществуване е прекарала скрита в колекцията на 1-ят си и единствен японски собственик, където е съхранявана подобаващо.

Заедно с колата върви и пълния комплект аксесоари, което също е рядкост. Специални кожени чанти с щампа с номера на шасито, TAG Hour часовник с надписи ‘F1’ и ‘V12’, текстилен калъф с бордови инструменти (титаниеви) и дори цяла количка FACOM.

Търгът ще се проведе в Пебъл Бийч, Калифорния, на 14 и 15 август, като сумата за която този уникален McLaren F1 ще смени собствеността си със сигурност ще бъде колосална. Говори се за сума от порядъка на 15 милиона долара…

 

Лукс от Китай!