Този 1995 McLaren F1 е на 387 км, един от най-запазените екземпляри в света и се продава

  • Галерия с 42 снимки. Галерия с 42 снимки.

09 Jul 2021

Определено този McLaren F1 e екземплярът с най-малък пробег предлаган някога на търг. Това пишат Gooding & Company в техния сайт, където има още любопитна информация за колата.

Цветът е ‘Creighton Brown’, използван един единствен път, за този екземпляр, който е с шаси номер 29, но е 25-тата шосейна версия от модела. Припомняме, че McLaren са произвели общо 106 коли в периода 1992-1998-ма, 64 от които шосейни.

Пробегът е изумителните 387 км, а колата дори е още с оригиналния си комплект гуми Goodyear Eagle F1! По-голямата част от своето съществуване е прекарала скрита в колекцията на 1-ят си и единствен японски собственик, където е съхранявана подобаващо.

Заедно с колата върви и пълния комплект аксесоари, което също е рядкост. Специални кожени чанти с щампа с номера на шасито, TAG Hour часовник с надписи ‘F1’ и ‘V12’, текстилен калъф с бордови инструменти (титаниеви) и дори цяла количка FACOM.

Търгът ще се проведе в Пебъл Бийч, Калифорния, на 14 и 15 август, като сумата за която този уникален McLaren F1 ще смени собствеността си със сигурност ще бъде колосална. Говори се за сума от порядъка на 15 милиона долара…

 

Чичо Искрен се вихри!