Porsche 959 възкръсва с новото MPG Marsien


14 Jul 2021

Марк Филип Гембала е синът на Уве Гембала. Съдебните му спорове с компанията, носеща името на баща му, в случая нямат значение. Те обаче са причина неговата фирма да се казва не Gemballa, а Marc Philipp Gemballa. В случая много по-съществено е какъв е първият продукт на MPG, доскоро известен като проект Sandbox. 

Запознайте се с новото брутално Porsche Marsien. Марсианецът е базиран на новото 911 Turbo S и ще бъде произведен в тираж от едва 40 броя.

 

Всеки от тях получава тунинг пакет от RUF, който увеличава мощността до 750 к.с. Но това е само серийният вариант. За клиентите, които са склонни да доплатят, конете могат да скочат до 830, съчетани с 930 Нм. Това се случва с помощта на по-големи турбини и изпускателна система Akrapovic. 

Споменатите числа са достатъчни за катапултиране до 100 км/ч за 2,6 секунди и достигане на 330 км/ч. Много по-интересна обаче е способността на Marsien да се справя с офроуд терени. Това е факт, благодарение на изцяло преработеното окачване, за което заслуга имат специалистите на KW Automotive. Регулируемите амортисьори позволяват вдигане на клиренса от 120 до 250 мм, като срещу доплащане ще се предлага окачване, сравнимо с това на състезателните коли от “Дакар”. 

Всичко това е опаковано в супер олекотена каросерия от карбонови влакна, направена от KLK – фирма, която доставя за Формула 1, Формула Е и Льо Ман.

Интериорът също е напълно преработен в сравнение с този на стандартното Turbo S. Той е вдъхновен от този на Carrera GT. Всичко в него може да се индивидуализира според желанията на щастливите 40 клиенти, които ще си поръчат колата. В тази връзка е добре да знаете, че цената от 500 хил. евро дори не включва самото 911 Turbo S, върху което тунинг ателието ще направи промените.

 

Лукс от Китай!