BMW 7 е имал такива бъбреци още през 90-те!

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки

18 Jul 2021

BMW показа прототип на Серия 7 от 90-те години, който удивително напомня за гигантските бъбреци на компанията от най-ново време. Това са първите снимки на ZBF-7, които някой извън BMW вижда. Концептуалният модел е бил подготвен, за да покаже как би могла да изглежда Серия 7 през 90-те.

 

Дизайнът е дело на Йоги Нагашима, който е отговорен за Серия 3 E36 и роудстъра Z3. Можете да си представите как биха се приели тези бъбреци в епохата на супер елегантния E38.

От друга страна, това може би щеше да ни лиши от удоволствието да се срещнем със създадената от Крис Бенгъл E65... 

ZBF-7 може да се похвали с високотехнологични детайли, които едва 30 години по-късно са част от масовото производство – например изскачащите дръжки на вратите и камерите вместо огледала.

Интериорът също е футуристичен за 90-те години – екранът може да изглежда малък по днешните стандарти, но всичко друго звучи актуално дори в 2021 г., а подредбата на бутоните напомня на системата iDrive, която тогава още дори не е проектирана. Трите чекмеджета в арматурното табло пък са супер яката функция, ако ще влезете в ролята на транспортер…

Колата явно е напълно работещ прототип, но BMW не уточнява какво се крие под предния капак. Бихме допуснали, че класическият V12 от Серия 7 E38 би се чувствал отлично във футуристичната лимузина. Нагашима разкрива, че бордът на BMW е приел лимузината много добре. В такъв случай остава въпросът защо тя не стига до серийно производство. Може би е изпреварила времето си с прекалено много!?

Първородната Godzilla!