Lada Niva е безсмъртна. Излезе “нова” версия!

  • Lada засега показа само една снимка. Останалите в галерията са на версията от 2017, която едва ли ще се различава особено Lada засега показа само една снимка. Останалите в галерията са на версията от 2017, която едва ли ще се различава особено

25 Jul 2021

Niva е жива! Руснаците вече записват поръчки за новата версия Bronto - наточен офроуд вариант на безсмъртния всъдеход. Колата е базирана на старата платформа, която по същество не е особено променяна от 1977 г., така че няма нищо общо с новата Niva Travel.

Промените включват съвсем леки корекции по интериора, който си остава твърдо в миналия век без големи екрани или сензорни повърхности. Седалките вече са с подгряване, има нов климатик и вътрешно осветление. Шумоизолацията също е преработена.

 

Новата Niva Bronto се предлага в две нива на оборудване – Luxe и Prestige. Разликата е, че първият е с метални брони, докато вторият – с пластмасови. Prestige, който е по-високото ниво, получава също светлини за мъгла и малко по-различна решетка. Фаровете на покрива са опционални.

Под капака промени няма и добрият стар (много стар) 1,7-литров атмосферен мотор продължава да произвежда 83 к.с. и 129 Нм, които по някаква магия продължават да са достатъчни на Niva да слага в малкия си джоб абсолютно всеки представител на сегменти като SUV, кросоувър, ърбан-нещо си и т.н. Версията Bronto е още по-близо до безсмъртието, защото идва с 24 см клиренс, по-здрав заден мост и преработен заден самоблокиращ се диференциал.

 

Много практичен и интересен!