Стивън Спилбърг ще снима нов филм „Булит“

  • Галерия от 4 снимки с кадри от Галерия от 4 снимки с кадри от "Булит" (1968 г.)

28 Feb 2022

Радостна новина за феновете на филми с автомобили. Ще има нов „Булит“, като той няма да бъде римейк на оригинала от 1968 г. Поне така твърдят от Холивуд. Вместо това лентата ще бъде с различен сценарий, фокусиращ се върху главния герой Франк Булит, изигран в оригинала от Стив Маккуин.

Продуцент и режисьор на филма ще бъде Стивън Спилбърг, а сценарист е носителят на Оскар Джош Сингър.

Емблематичният „Булит“ от края 70-те разказва историята на Франк Булит, който е детектив от полицейското управление на Сан Франциско. Той преследва босовете на мафията, които убиват свидетел по дело, по което Булит работи. Лентата е изпълнена с преследвания с коли, които превръщат филма в един от най-емблематичните за всички времена и издигат още по на високо звездата на Стив Маккуин.

Колата, която кара детектив Франк Булит е Ford Mustang GT 1968 във версия Fastback, оборудван с V8 (325 к.с.) и 4-степенна механична скоростна кутия. За снимките на филма от 68-ма Warner Bros купува два броя, като през 2020 г. един от тях бе продаден за 3,7 млн. долара. Друга емблематична кола във филма е Dodge Charger R/T (V8, 375 к.с.) от същата 1968 г.

От Deadline Hollywood разкриват, че сценарият на новия филм все още не е готов. Също така засега не се знае със сигурност дали ще има толкова много преследвания като в оригиналния „Булит“, но да се надяваме, че филмът ще бъде на ниво и няма да разочарова. Все още няма информация, кога ще започнат снимките по новия „Булит“ и кога да го очакваме в кината.

Лукс от Китай!