Знаменитости продават своите Ferrari-та (Галерия)

  • Галерия от 13 снимки на продаваните Ferrari-та Галерия от 13 снимки на продаваните Ferrari-та

05 Aug 2021

Да има пари човек в наши дни, че тази седмица е доста гореща откъм интересни предложения за покупка на суперавтомобили. Вчера ви запознахме с историята на една рядка Miura P400 S, а днес продължаваме на вълна италиански суперколи за продан, но този път с марка Ferrari.

Няколко известни личности ще се разделят със своите коли, сред които определено има какво да си харесате. Говорим за имена от музикалния свят като Род Стюарт, вокалистът на фънк групата Jamiroquai, но също и такива от Формула 1 – бившия пилот Мартин Брандъл и шефа на тима на Mercedes Тото Волф.

И какво всъщност продават тези господа? Британският рок певец Род Стюарт се сбогува със своето жълто Ferrari 575M, като цената му е близо 250 000 долара. Този екземпляр определно е рядък, защото е с ръчна скоростна кутия и има само 69 сглобени такива. Колата е от 2002 г. и е изминала досега по-малко от 25 000 мили. Да, Ferrari-то е с десен волан, така че него може да го прескочим, освен ако не живеете на Острова.

Следващ в списъка е Ferrari 365 GT4 BB. Собственост на друг британец, занимаващ се с музика, на който в едно от предаваният на Top Gear Джеръми Кларксън откровено му каза, че не може да пее. Да, говорим за вокалиста на Jamiroquai Джей Кей. Той притежава една от само 387 бройки от тази версия, които излизат от фабриката на Ferrari.

Колата е със син екстериор, прекрасно състояние и по-важното – ляв волан и механична трансмисия. Цената й обаче е значително по-висока от Ferrari-то на Род Стюарт – около 513 000 долара.

По ред на номерата отиваме към колите на хората от Формула 1. Шефът на Mercedes AMG Petronas Motorsport Formula One Team - Тото Волф за изненада на някои фенове притежава Ferrari. И по-конкретно червено LaFerrari Aperta, направено в чест на 70-годишнината на компанията от Маранело. Само 200 (+9) роудстъра Aperta са направени, а конкретният екземпляр е притежаван само от Тото Волф. Цената обаче не е оповестена, като може да се получи чрез запитване.

Друго Ferrari, определено по-достъпно от LaFerrari-то на шефа на Хамилтън, е това на Мартин Брандъл. Бившият пилот от Формула 1 търси „само“ 97 000 долара за своето Ferrari 360 Modena.

Отново десен волан, зад който се виждат изминати само 36 000 мили. Жалко за прекрасното състояние, ръчните скорости и ниската цена.

Лукс от Китай!