Леле, това е McLaren F1 Roadster

  • Галерия със 7 рендъра Галерия със 7 рендъра

09 Aug 2021

На света са произведени точно 64 екземпляра McLaren F1. Ако към тях добавим 28-те състезателни F1 GTR, както и шепата супер редки F1 LM (5 броя) и F1 GT (2 броя), без да забравяме точно седемте предсерийни прототипа, то общият им брой ще излезе точно 106. Толкова са произведените F1. Повечето от тях съществуват и до днес, с изключение може би на 2-3 тотализирани, които не са възстановени след катастрофи или поне няма информация за тях. И от всички тези 106 коли няма нито една роудстър.

Тази несправедливост бе поправена от LMM Design. Както може да се сетите, “поправката” е изцяло дигитална, т.е. вие виждате рендъри, а не реален F1 без покрив. Признаваме, че изглеждат доста реалистично.

Дизайнерите не просто са изрязали покрива, но са променили задната част, като са добавили нов панел за въздуховода, който охлажда атмосферния V12 на BMW. Триместната концепция обаче е напълно запазена.

Евентулният роудстър би могъл да разполага със система със сгъваем покрив, която да пази шофьора и спътниците му при лошо време.

Не очакваме който и да и от споменатите 106 собственици на колата да е готов да се раздели с покрива на своя McLaren F1, още повече, че подобна модификация би изисквала сериозно подсилване на пода и със сигурност ще намали цената на модела, която при оригиналните екземпляри се качва всяка година. И все пак рендърите са някак готини!

 

 

Първородната Godzilla!