Продадоха на търг пет куфара McLaren F1 за 20 млн. долара. Колата влиза в цената!

  • Галерия с 20 снимки Галерия с 20 снимки

16 Aug 2021

Всеки съществуващ екземпляр McLaren F1 вече единствено вдига цената си. Като биткойните, но няма риск да сте на загуба. Просто F1 отдавна е нещо повече от кола, той е отлична инвестиция. И инвеститорите в него от време на време решават да разменят играчките си и да си получат дивидентите. 

Пред вас е най-скъпият F1, продаван някога. Суперколата от 1995 беше продадена на търг в Пебъл Бийч, САЩ, за 20 465 000 долара, което са около 17,3 млн. евро.

Предишният рекорд за “стандартен” McLaren F1 беше 15,6 млн. долара през 2017, а през 2019 рядък F1 LM с разрешение за движение по уличната мрежа беше продаден за 19,8 млн. долара.

Новият най-скъп представител на модела е шаси №29 в кафяв цвят (Creighton Brown), който не се среща върху нито един друг F1. Съчетан е с бежово-кафяв интериор. Колата е изключително добре запазена и практически не е карана въпреки възрастта си от 26 години. Тя е навъртяла едва 390 км, което я превръща в един от най-малко караните екземпляри от модела. Дотолкова, че джантите все още са обути в заводските гуми Goodyear Eagle F1.

Естествено, цената нямаше да е такава, ако в комплекта не влизаха всички документи, удостоверяващи автентичността на суперколата. Това е един от малкото F1 в света, които все още вървят в комплект с оригиналната си сервизна книга, титаниевите инструменти (някои с позлатена повърхност), оригиналните кожени куфари в цвета на интериора, подвижната и напълно оборудвана количка FACOM с инструменти за поддръжката на колата и часовник TAG Heuer.

Първородната Godzilla!