M3 за първи път като Touring! BMW показва супер комбито

  • Галерия с четири снимки Галерия с четири снимки

29 Sep 2021

Макар и с камуфлаж, снимките тук са с произход BMW. Баварската компания доста мъдро предпочита сама да си прави “папарашките” снимки и да праща на медиите висококачествени изображения на прототипите, докато още са покрити с камуфлаж.

Както и се очакваше, първото официално M3 комби (за неофициалните вижте тук и тук!) вероятно ще идва само във вариант Competition с 510 к.с. и 650 Нм от 3-литровия редови шестак. Това ще включва двойно предаване xDrive и 8-степенен автоматик. Дори знаем средния разход на гориво – 10,3 л/100 км (235 г/км въглероден диоксид), което определено не са лоши стойности за комби с над 500 коня, което няма от какво да се срамува дори в срещата си с Porsche-тата по пистите.

Според слуховете M3 Touring няма да се предлага в нормалния вариант (без Competition в името) и съответно няма да може да се поръча във версията с 480 коня и ръчка.

Все още компанията не е определила конкретна дата за премиерата на M3 Touring, но тестовете, включително на “Ринга”, вече са в ход, така че няма да е чудно по това време през следващата година колата да е без камуфлаж.

 

Първородната Godzilla!